Vendorlink Blog

News, releases etc....

Robot
VendorLink heeft een nieuwe Look And Feel
3792

VendorLink heeft een nieuwe Look And Feel

VendorLink heeft een nieuw uiterlijk. Door de jaren heen is het uiterlijk van VendorLink telkens op een aantal punten veranderd. Nieuwe functionele ontwikkelingen vereisten soms aanpassingen in het design van VendorLink waardoor het uiterlijk van de applicatie niet overal gelijk was. We vonden het tijd dat eens aan te pakken. 

Wat verandert er ?

Doel van de veranderingen is het vergroten van de gebruiksvriendelijkheid. Eenduidigheid in design, herkenbaarheid van functies en duidelijkheid van informatie staat hierbij centraal. We hebben ervoor gekozen om het veel gebruikte CSS framework Bootstrap te adopteren. Hierdoor hebben alle gelijksoortige elementen in VendorLink nu hetzelfde uiterlijk. 

VendorLink menubalk

De VendorLink balk bovenin uw scherm ziet er iets anders uit. De afstand tussen de modules is vergroot, er is een zoekveld toegevoegd en er is een nieuwe Quick Links button die snelle toegang biedt tot veel recent gebruikte functies.

Ruimte in tabellen

Veel informatie in VendorLink wordt gepresenteerd in tabellen. We hebben er voor gekozen om de gegevens in de tabellen meer ruimte te geven waardoor de informatie die in de tabellen staat beter zichtbaar is. Dit zie je terug in de afstand tussen de regels en in de zgn. cellen. 

Buttons

De buttons die over heel VendorLink in alle soorten en maten terug te vinden zijn, hebben een ander uiterlijk. Doordat er door het hele systeem dezelfde knop eigenschappen gebruikt worden, zijn de buttons nu eenduidiger.

Pop-up schermen

Wanneer er een pop-up scherm verschijnt heeft deze nu overal dezelfde vorm, lay-out en kleur. De achtergrond zal donker worden waardoor het pop-up scherm zo beter zichtbaar zal zijn.

Bedrijfskleuren

Ondanks dat het uiterlijk is veranderd, blijven de ingevoerde kleuren van je huisstijl gehandhaafd. De herkenbaarheid is dus maximaal 

 

Responsive

Een van de belangrijkste features van Bootstrap is dat het vanuit een responsive gedachte is ontworpen. Dat betekent dat de elementen, zoals tabellen, invoervelden en grafieken in het scherm zich aanpassen aan de grootte van je scherm. Zo ook dus in het nieuwe VendorLink. Het plaatje aan de linker kant is een voorbeeld van het bovenstaande scherm op Ipad formaat. De grafieken staan nu onder de tabel en het menu is ingeklapt.  

Wat verandert er voor mij als gebruiker?

Dezelfde functies ga je makkelijker vinden en gebruiken in een beter uiterlijk. Het enige wat je hoeft te doen is het vernieuwde VendorLink ervaren!